Skapande skola

TEMADAG: NÄTMOBBING

Teaterföreställningen “Gilla” ▪ Föreläsning ▪ Workshop

gillateatersormlandVi fokuserar på ett mycket aktuellt och allvarligt problem i vårt moderna samhälle – NÄTMOBBING – och erbjuder nu Er skola chansen att genomföra en temadag med nätmobbing i fokus.

TEATERPJÄSEN GILLA
Upplägget består av att Teater Sörmland spelar upp pjäsen ”Gilla” som handlar om Amanda och hennes kompis Klara. Amanda får kontakt med en kille genom Ask.fm och börjar chatta med honom. Hon blir lite förtjust i killen. Ska hon våga träffa honom IRL? Är han den han säger sig vara?

FORELÄSNING
Efter pjäsen kommer Ingela Ljung och Johanna Arogén att föreläsa om självbild och självkänsla, bekräftelsebehov, utseendefixering och
självobjektifiering.

WORKSHOP
Ingela och Johanna leder sedan en workshop där eleverna tillsammans får arbeta i grupp med olika scenarion som kan uppstå i sociala media. De fårdiskutera konsekvenser av olika händelser samt hur de själva skulle hantera dessa i utifrån sina egna känslor.

SYFTE
Efter den här dagen har eleverna fått med sig verktyg som hjälper dem att hantera sociala medier i relation till sin egen självkänsla.
Uppgiften till eleverna blir att ta med dagens tankar och frågeställningar hem till middagsbordet och prata med sina föräldrar. Vad känner de till om sociala medier?

MISSA INTE DETTA TILLFÄLLE att ta upp det här ämnet i Er skola!
Ansök om anslag från Skapande Skola idag!

Gå in på den här länken: www.kulturradet.se/sv/Skapande-skola/Ansokan/

Kommentarer inaktiverade.