OFFENTLIGA FÖRESTÄLLNINGAR 17 & 18 SEPTEMBER
Teater Sörmland kommer spela 2 st offentliga föreställningar av föreställningen De Ofödda 17 & 18 september. Spelplatsen kommer att vara i källaren i våra lokaler på Behmbrogatan 16 i Nyköping.

Varmt välkomna

För att boka biljetter tryck på valfritt datum. Pris 100:-.
OBS begränsat antal.

17 september 19.00

18 september 16.00


De tre barnen Teresia, Rosa och Albert vaknar upp. Var är de någonstans? Och varför har de inte blivit födda? Runt dem finns ingenting, bara ett limbo. Plötsligt hörs en röst: Jag ber om ursäkt för uppehållet men jag har upptäckt vissa variationer hos er som är problematiska. Men oroa er inte, vi kan lösa det här. Jag måste bara gå in och förändra lite i er genstruktur. Rösten tillhör Hyper, den artificiella intelligensen som kontrollerar vilka som får och inte får födas till jorden. Nu är det upp till Teresia, Rosa och Albert att samla sina krafter och slåss för sin rätt att existera. I en orättvis värld tvingas de bli super för att få finnas till.

De Ofödda är en audiovisuell föreställning som baseras på de svårigheter och möjligheter som barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar/variationer* kan uppleva. Genom skådespeleri, ljud och videoprojektioner får denna sci-fi berättelse liv och utmanar interaktionen mellan skådespelare och teknik. Vi hoppas att De ofödda ska uppmuntra till att bejaka sina egna och andras variationer samt skapa ett rum där avvikande från funktionsnormen får vara både starka och svaga.

*Vad människor känner inför dessa begrepp är högst personligt. Då pjäsens syfte är att visa komplexiteten kring dessa nedsättningar/variationer och inte reducera de till enbart svagheter eller styrkor väljer vi att nämna båda begreppen.


AV Karin Isaksson REGI Ewa Westin PRODUCENT Carina Ehrenholm RUM Svante Back LJUD-, LJUSDESIGN Fredrik Sundberg

PÅ SCEN Maja Lundqvist/Ewa Westin, Jerk O. Westin, Emil Forsberg


PRAKTISK INFO:

Målgrupp 11-15 år

60 pers/föreställning

55 min lång

Spelyta 6×5 meter

Byggtid 2 h, rivtid1 h

Pris: 12 000:- (2:a föreställning samma dag och scen 9 000:-)

Inkl. workshop 15 000:- (2:a tillfälle samma dag och scen 12 000:-)

Kontakta jerk@teatersormland.se / 0155 – 21 14 00 för bokning och mer info