De tre barnen Teresa, Rosa och Albert vaknar upp. Var är de någonstans? Och varför har de inte blivit födda? Runt dem finns ingenting, bara ett limbo. Plötsligt hörs en röst: Jag ber om ursäkt för uppehållet men jag har upptäckt vissa variationer hos er som är problematiska. Men oroa er inte, vi kan lösa det här. Jag måste bara gå in och förändra lite i er genstruktur. Rösten tillhör Hyper, den artificiella intelligensen som kontrollerar vilka som får och inte får födas till jorden. Nu är det upp till Teresa, Rosa och Albert att samla sina krafter och slåss för sin rätt att existera. I en orättvis värld tvingas de bli super för att få finnas till. 

De Ofödda är en audiovisuell föreställning för barn mellan 11-15 år. Dramatikern Karin Isaksson står för det nyskrivna manuset och föreställningen regisseras av Ewa Westin. Barnens krafter kommer att baseras på de svårigheter som barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar/variationer* kan uppleva. Genom skådespeleri, ljud och videoprojektioner får denna sci-fi berättelse liv och utmanar interaktionen mellan skådespelare, publik och teknik. Vi hoppas att De ofödda ska uppmuntra till att bejaka sina egna och andras variationer samt skapa ett rum där avvikande från funktionsnormen får vara både starka och svaga. 

*Vad människor känner inför dessa begrepp är högst personligt. Då pjäsen syfte är att visa komplexiteten kring dessa nedsättningar/variationer och inte reducera de till enbart svagheter eller styrkor väljer vi att nämna båda begreppen.


AV Karin Isaksson REGI Ewa Westin PRODUCENT Carina Ehrenholm RUM Svante Back

PÅ SCEN Maja Lundqvist, Jerk Olsson Westin, Emil Forsberg


PRAKTISK INFO:

Målgrupp 6-9 klass

60 pers/föreställning

50 min lång

Spelyta 5×5 meter

Byggtid 2 h, rivtid1 h

Pris: 12 000:- (2:a föreställning samma dag och scen 10 000:-)

Mörkläggning krävs